Landbouw

Neem en Artemisia

Neem-productie Boomgaard
Neem-productie Boomgaard
Op dit moment worden op het Eva Demaya Centrum Artemisia en Neem bomen gekweekt. De bladeren van deze bomen worden preventief (Neem) of als behandeling (Artemisia) gebruikt tegen de ziekte malaria.
Het gebruik ervan blijkt zeer effectief te zijn. Vanuit het centrum willen we meer bekendheid geven aan deze middelen omdat de ziekte malaria erg veel voorkomt in Malawi en deze ziekte, vooral bij kinderen en zieken, een fatale afloop kan hebben.

Mais

Maisteelt bij Eva Demaya Centrum
Maisteelt bij Eva Demaya Centrum
Afgelopen jaren hebben we enkele keren een beperkte hoeveelheid mais verbouwd voor gebruik op het centrum zelf en om in te zetten als voedselhulp voor ernstig verzwakte mensen.
Op dit moment gebruiken we ons kostbare land voor andere doelen, zoals Neem, Artemisia en Moringa.

 
 
 
 
 
Moringa
Er worden nu op zeer kleine schaal Moringa bomen geplant voor de productie van Moringa poeder.
Op korte termijn willen we op het centrum op grotere schaal Moringa bomen gaan poten. De bladeren van deze bomen zijn uiterst voedzaam en twee theelepels poeder per dag zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen.
Dit poeder willen we toevoegen aan de voedingspakketten, bestaande uit mais, soja- en pindameel, die uitgereikt worden aan ernstig zieke en verzwakte mensen. Naar verwachting worden per jaar ca. 3000 patiƫnten geholpen met een extra voedingspakket.

Er moeten ook maatregelen getroffen worden om een terrein af te zetten zodat er geen dieren uit de omgeving van de bomen gaan eten.

Om dit project te laten slagen willen we veel Moringa bomen aanplanten op het centrum en hiervoor zijn wij op zoek naar sponsoren die dit project willen ondersteunen.