Bezoekers welkom op het Eva Demaya Centrum

Het Eva Demaya Centrum, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een medische en economische factor van grote betekenis voor de bevolking in het noorden van Malawi. De gebouwen van het Centrum vormen met de bergen eromheen een prachtige aanblik en tijdens de regentijd (normaliter van december tot en met februari) is het er een ware oase van bomen en bloemen.

Het Eva Demaya Centrum wil vanaf het begin van haar bestaan verbinding tussen Europa en Afrika tot stand brengen om wederzijds begrip en respect ontwikkelen en van daaruit activiteiten van het Centrum steunen en helpen ontwikkelen. Het Centrum heeft in de loop van de jaren al vele bezoekers kennis laten maken met de Malawiaanse cultuur en gastvrijheid.

Wie nieuwsgierig is naar het leven op het Centrum, naar wat er bereikt is, naar de dagelijkse gang van zaken op het Centrum, naar de bewoners en de buurtbewoners, naar de kleuren, de geuren; kortom wie wel eens een kijkje wil nemen op het Centrum in Malawi, krijgt nu een unieke kans. Het Centrum
opent haar deuren voor geïnteresseerde bezoekers, voor 2-6 personen tegelijk, voor een verblijf van maximaal een week.

Gedurende het bezoek verblijven de gasten in het gastenverblijf op het Centrum en worden ze volledig verzorgd door de huishoudelijke staf . In overleg en op verzoek kunnen door Eva Demaya gerealiseerde projecten zoals scholen of bruggen worden bezocht in een van de omliggende dorpen. Ook kunnen culturele dansen worden bijgewoond, dorpelingen worden bezocht of de lokale markt worden bekeken.

Van de bezoekers wordt een vergoeding voor het verblijf gevraagd van €75,- per dag per persoon. Kosten van de (vlieg)reis naar het Centrum en (plaatselijk) vervoer zijn niet inbegrepen.
Bezoekers treffen zelf alle voorbereidingen zoals het boeken van de vliegreis naar Lilongwe, een geldig visum, malariapreventie, etc De reis en het verblijf is volledig voor risico en verantwoording van de bezoekers, het is verstandig een reisverzekering met uitgebreide dekking af te sluiten. Bij het regelen van het vervoer naar het Centrum kan eventueel in overleg door het Centrum worden geassisteerd. In Malawi en op het Centrum wordt Engels (als tweede taal) gesproken.

Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met het Centrum (evademaya@africa-online.net) voor verdere informatie, voor het in overleg bepalen van een geschikte periode (bij voorkeur na het regenseizoen), of over het regelen van de praktische zaken.

De medewerkers van het Centrum zijn trots op hun Centrum en nodigen u van harte uit om eens te komen kijken!