We mogen weer: 15e Eva Demaya Wandeltocht gaat door

Goed nieuws voor alle wandelaars!
De 15de Eva Demaya Wandeltocht staat traditioneel op de derde zaterdag van maart in de wandelagenda van wandel.nl en dit jaar gaat de tocht dóór. Op zaterdag 19 maart 2022 wordt voor vier afstanden ( 6, 12, 18 en 24 km) een gevarieerde route uitgezet.

Voor deelname is geen voorinschrijving of reservering nodig, inschrijven is uitsluitend mogelijk op de dag van de wandeling, op de startlocatie bij Kwekerij Fachjan, Harteveldlaan 6, 2675 LE, Honselersdijk (in de nabijheid van een bushalte van lijn 30).
De start is tussen 9.00 en 13.00 uur, inschrijven voor de 24 km kan tot 12.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 3,– voor kinderen t/m 12 jaar. Alle baten van de wandeltocht komen ten goede aan de activiteiten van het Eva Demaya Centrum in Malawi.
 
Twee jaar terug werd de wandeltocht één week voor de geplande datum afgelast vanwege de eerste Corona-lockdown en ook vorig jaar waren alle (wandel)evenementen verboden. Maar in de Coronatijd hebben veel mensen, jong en oud, het wandelen ontdekt. De organisatoren van de Eva Demaya Wandeltocht hopen dan ook vele nieuwe deelnemers te mogen begroeten. Voor de wandelaars worden aantrekkelijke routes uitgezet, goed bewegwijzerd, langs mooie Westlandse plekjes. Onderweg is op verschillende plaatsen koffie of thee beschikbaar.
Alle routes zijn ook geschikt beoefenaars van Nordic Walking.

Het wordt voor bekende en onbekende deelnemende wandelaars een gezellig terugzien bij de start en finish van de wandeltocht, die is te vinden in de tropische plantenkas van Fachjan in Honselersdijk. Hier treft u zoals vanouds een gezellig terras tussen de palmbomen, waar u vóór en na uw wandeling even heerlijk kan bijpraten en bijkomen onder het genot van een drankje.

Al jaren streeft de organisatie ernaar om met alle lopers tezamen de afstand van 7.505 km te wandelen, de afstand van Kwintsheul, waar de stichting Eva Demaya is gevestigd naar Rumphi-West, waar het Eva Demaya Centrum in Malawi staat. Het zou prachtig zijn als die afstand bij de 15de editie ook echt wordt gehaald.
Nadere informatie over het Eva Demaya Centrum is te vinden op www.evademaya.nl .