Eva Demaya wandeltocht als vanouds geslaagd!

Op zaterdag 19 maart 2022 kon er onder een stralende lentezon aan een strakblauwe hemel gewandeld worden met de 15de Eva Demaya Wandeltocht. Twee jaar geleden kwam er welgeteld één week voor het evenement een rode streep door de tocht en de coronamaatregelen maakten het ook vorig jaar niet mogelijk de wandeltocht te organiseren.

Toen de seinen dit jaar op groen leken te gaan, was de voorbereidingstijd kort, maar de ervaren wandelcommissie is er met hulp van de vele vrijwilligers weer in geslaagd een prachtige dag te realiseren.
In totaal 330 wandelaarss meldden zich voor één van de 4 mogelijke afstanden. Al ruim voor de officiële starttijd stonden de langeafstandlopers klaar voor hun 18 of 24 kilometer, de meeste van hen zijn voor 10 uur ’s morgens al een eind op pad. Ongeveer 230 wandelaars meldden zich daarna gespreid over de ochtenduren aan bij de inschrijftafel voor een route van 13 of 6 kilometer.

Via de verschillende routes komen alle wandelaars voor een koffie- of theestop bij de historische druiventuin Sonnehoeck aan de Hollewatering in Kwintsheul aan. Voor de Sonnehoeck was het een mooie gelegenheid om het jaar te openen en voor veel van de deelnemers was het een leuke kennismaking met de druiventuin. Voor de lange afstanden was er een tweede koffiemogelijkheid bij hoveniersbedrijf Van der Drift aan het eind van de Dorpskade in Wateringen. Ook hier kon men even de benen strekken voor aan de laatste etappe werd begonnen. De wandelaars kwamen uiteindelijk allemaal weer aan op het terras in de tropische entourage van Fachjan. Ook hier werd een drankje genuttigd en werden de ervaringen van de verschillende routes uitgewisseld. De wandelaars waren zeer enthousiast over de gelopen routes, de sportieve prestatie en het mooie weer.

De organisatie wil haar trouwe groep van vrijwilligers bij deze tocht ontzettend hartelijk bedanken voor hun onschatbare inzet bij zichtbare en minder zichtbare werkzaamheden om het wandelen en alles eromheen aangenaam te laten verlopen.
Ook de sponsoren hebben een hartverwarmende bijdrage geleverd waardoor de organisatiekosten erg laag kunnen blijven en de wandeltocht zo’n € 3.000,- heeft opgebracht. Dat bedrag komt geheel ten goede aan het gezondheidscentrum en andere activiteiten van het Eva Demaya Centrum in Malawi.
De wandeltocht van 2022 werd met ruimte, middelen of donaties ondersteund door:
• Fachjan Project Plants
• Historische druiventuin de Sonnehoeck
• Van der Drift Hoveniers
• Leo en Annelies Jutte (EHBO)
• Technokas
• Loodgietersbedrijf Ben Overgaag
• De heer A. J. Kouwenhoven
• Bouwkundig teken- en adviesbureau Willemsen
• Trefzeker Verhuur