16de Eva Demaya Wandeltocht in alle opzichten geslaagd

De 16de Eva Demaya Wandeltocht op zaterdag 18 maart was in alle opzichten een geslaagd evenement. Het was heerlijk wandelweer, het aantal deelnemers was ruimschoots hoger dan de afgelopen jaren en de wandelaars waren vol lof over het gevarieerde parcours en de koffiestops.

Al ruim voor de officiële aanvangstijd van 9:00 uur meldden zich de eerste enthousiaste wandelaars voor de langere afstanden in de aangename ambiance van de tropische kas van Fachjan Project Plants in Honselersdijk. Al snel stond er een flinke rij voor de inschrijfbalie, om het inschrijfgeld te voldoen en de routebeschrijving in ontvangst te nemen. Pas rond 13:00 uur vertrokken de laatste gegadigden vanaf het terrein van Fachjan voor hun wandeling.
 
De wandelaars volgden elk een van de vier verschillende, geheel bewegwijzerde routes. Bij de eerste koffiestop waren de wandelaars te gast bij het Veevoederbedrijf Bom, in de Wateringse molen Windlust. Alle lopers kwamen hier langs, dus het was voor de aanwezige vrijwilligers een hele klus om voor iedereen de koffie, thee en koek te verzorgen. Na de molen liep de route langs het Wateringse openluchtzwembad De Waterman en de Bovendijk richting Zwethzone.
 
Voor de deelnemers van de twee langste afstanden was er een tweede koffiestop, bij het bedrijf Ander Hout, aan de Lotsweg in Den Hoorn. Een aantal lopers nam de tijd voor de aangeboden rondleiding, wat zeer werd gewaardeerd.

In totaal heeft de organisatie 467 deelnemers verwelkomd, waaronder vier sportieve kinderen. De 12,8 kilometer is met 200 deelnemers het populairst, gevolgd door 112 op de 6,3 km, 87 voor de 18,8 km en 68 deelnemers voor de 24,5 km. Gezamenlijk is een afstand van bijna 6600 km gelopen, waarmee de afstand van 7505 km tussen Honselersdijk en het centrum in Malawi behoorlijk is benaderd.

Door de bijdragen van sponsoren en vrijwilligers zijn de kosten voor deze bijzondere wandeldag bijzonder laag. Door twee sponsoren waren koffie, thee en koek dit jaar geheel gratis voor alle deelnemers. In totaal heeft de wandeltocht een bedrag van bijna € 4700,- opgebracht en dit bedrag komt geheel ten goede aan het Eva Demaya Centrum in Malawi.

Bijzonder veel dank gaat uit naar de organisatoren van de wandeltocht en alle vrijwilligers die de hele dag in touw zijn geweest om de wandelaars een fijne dag te bezorgen.
De 16de Wandeltocht is voor zowel organisatie, vrijwilligers én lopers de allerlaatste tocht.
Omdat het Eva Demaya Centrum door oprichtster Jacqueline Kouwenhoven overgedragen gaat worden aan een organisatie uit een ander land, zal de fondsenwerving vanuit Nederland stoppen.
De organisatie van de Wandeltocht dankt daarom alle betrokkenen en alle deelnemers die de afgelopen 16 jaar met hun deelname het Centrum in Malawi hebben gesteund.
 
De wandeltocht van 2023 werd met ruimte, middelen of donaties ondersteund door:
• Fachjan Project Plants
• Technokas
• Loodgietersbedrijf Ben Overgaag
• Uitzendbureau Duijndam
• Veevoederberdrijf Gebr. Bom (Molen Windlust)
• Ander Hout, Lotsweg Den Hoorn
• Trefzeker Verhuur
• Bouwkundig teken- en adviesbureau Willemsen
• EHBO’ers Leo en Annelies Jutte