Karen van Leer assisteert bij homeopathie opleiding

Het was een hartverwarmende ontvangst met een aangenaam verblijf in het Eva Demaya centrum.

In het gebied van het centrum heeft de homeopathie de harten van veel mensen en ook van artsen gestolen en met een groep Europese homeopaten blijven we studenten en reeds opgeleide mensen enthousiast voeden met kennis en ervaring, zodat zowel in het Centrum als in de veraf gelegen gebieden hulp geboden kan worden aan de allerarmsten.

P1010015Er worden 2 nieuwe homeopathische klinieken gebouwd in de veraf gelegen dorpjes Jumbi en Mphangala.
Met 3 homeopaten 2 stagiaires zijn we voor een weekend naar Jumbi gereisd. Veel spullen op het dak van de auto gebonden en de laadbak vol met voedselpakketten, medicijnen en verbandmiddelen.
We arriveerden bij een tochtig schoolgebouwtje in de bergen waar inmiddels veel moeders met kinderen zaten te wachten op ons. De meest voorkomende klachten die we behandelden waren long-
problemen, diarree, huiduitslag, wonden, koorts en Malaria.
Er kwam ook een man die gebeten was door een kleine schorpioen. Ook hier vonden we een goed middel voor. Hij kwam na een paar dagen in het Centrum melden dat het veel beter met hem ging.

Tijdens mijn verblijf in de kliniek werd een nieuwe enthousiaste groep studenten opgeleid tot homeopaat. Ze verblijven voor een half jaar intern in het Centrum en gaan na dat half jaar actief aan de slag in hun afgelegen dorpen. Wel blijven er terugkom dagen in het Centrum om te evalueren hoe het met iedereen gaat in hun dorp. De Europese homeopaten willen hen blijven helpen door kennis en vaardigheden te delen, zodat zij hun werk in hun eigen gemeenschappen kunnen blijven doen.