Sport

Zie ook Leaflet Sport
Naast elementaire zorg heeft het centrum ook sportieve activiteiten opgezet voor haar medewerkers en omwonenden. Er wordt voetbal (voor de mannen) en netbal (voor de vrouwen) gespeeld. Het Sport-project is een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de gemeenschap. Het geeft veel mensen plezier om samen te komen en op een sportieve manier te concurreren. Op deze manier bouwt men een gevoel van saamhorigheid en biedt een manier om de tijd nuttig besteden. Het biedt bovendien een gezonde lichaamsbeweging voor de jeugd van Luviri en omgeving.

Het Centrum ondersteunt twee Eva Demaya Football Teams en een netbal team, de Eva Demaya Queens. De teams worden ondersteund met materialen: truien, broeken, sokken, voetbalschoenen en ballen.

Het Sport-project van het Centrum financiert en helpt het organiseren van twee competities, één voor voetbal en één voor netbal. De competities van het afgelopen jaar gingen erg goed. In de Football League namen 18 teams deel en allen speelden 33 wedstrijden. In de netbal competitie namen 10 teams deel en allen speelden 18 wedstrijden.

Voetbal

Er is een A- en een B-team. Zij doen mee in de lokale en in de regionale competitie. Zij hebben ook een grote supportersclub.
Ook voor de oudere jeugd is inmiddels een voetbalteam opgericht.
Voetbal is in Malawi en ook in Luviri de belangrijkste, en voor velen de enige vorm van sport.
Het is een belangrijke bron van ontspanning, ontmoeting en sportiviteit en draagt op een positieve wijze bij aan gemeenschapsvorming.

Het Eva Demaya voetbalteam
Het Eva Demaya voetbalteam

Netbal

Voor de dames is er netbal, the Eva Demaya Queens. Zij spelen op regionaal niveau en hebben ook een groep trouwe supporters. Zij kunnen op deze wijze hun grenzen verleggen omdat zij tegen vrouwen uit de steden spelen en op die manier horen wat er buiten hun regio gebeurt.

Netbal damesteam
Netbal damesteam

Lees meer over de voetbalcompetitie en netbalcompetitie van 2013 in
Sportcompetitie groot succes of bekijk de foto’s in Start sportcompetities 2013.