Verkiezingscampagne van Jacqueline “op volle toeren”

In de 3-voudige verkiezingen van 20 mei aanstaande kiest de bevolking van Malawi niet alleen hun president en de parlementsleden maar ook de locale raadleden, die hen de komende 5 jaar zullen vertegenwoordigen.
Jacqueline heeft zich in deze verkiezingen verkiesbaar gesteld als een onafhankelijke kandidaat voor het parlement voor de zetel van het district Rumphi West. Dit district is het gebied waar Eva Demaya actief is. Als Jacqueline wordt gekozen als vertegenwoordiger van de mensen in haar gebied, geeft dat haar de kans om nog meer structureel te veranderen in Rumphi West.

Jacq campaign photo -1De verkiezingscampagne startte officieel in februari en wordt de laatste weken steeds hectischer, nu 7 kandidaten strijden om de gunst van de keizer met inzet van “campagnecadeautjes”.
Het is in veel Afrikaanse landen gebruikelijk om de stemgerechtigden aan te moedigen op de “juiste” persoon te stemmen door het aanbieden van cadeautjes. Jacqueline doet dit anders en gebruikt het werk van het Centrum en alle goede ontwikkelingen die het Centrum voor het gebied gebracht heeft, om voor haar te spreken.

Jacq campaign photo-2Malawi is nog maar een jonge democratie (de eerste verkiezingen waren in 1994) en het land heeft nog tijd en ervaring nodig om een efficiënt en goed verlopend verkiezingsproces te laten zien, dat voldoet aan de internationale normen hierover.
Maar ondanks de uitdagingen die dit proces aan Jacqueline en haar campagnegenoten biedt, wordt ze steeds geïnspireerd door de steun en het enthousiasme van heel veel mensen in haar kiesdistrict. Zij brengen hun typische joie de vivre en energie mee naar elke campagnebijeenkomst, waar de serieuze verkiezingsspeeches worden afgewisseld met dans, toneel en zang. Jacqueline wordt bij haar campagne geholpen door een fantastisch team van medewerkers die helpen bij het organiseren van de talloze evenementen en bijeenkomsten.

De uitslag van de verkiezingen zal pas bekend zijn op 27 mei. Maar wat het resultaat ook zal zijn, het Centrum heeft nu al een enorme hoeveelheid positieve publiciteit gekregen op de radio, op TV en in de nationale pers en dat kan alleen maar goed zijn voor het werk van het Centrum in de nabije toekomst.

Lees meer over Jacquelines verkiezingsprogramma en leidraad in haar MP-schap in haar handvest.