Start van de Eva Demaya voetbal- en netbalcompetities 2014

Ieder jaar organiseert het Eva Demaya Centrum een sport competitie voor de jeugd in haar gebied. In de dorpen hebben de jongeren in de droge tijd van mei tot oktober weinig omhanden. De regentijd waarin er verbouwd wordt is dan voorbij en er is verder geen werkgelegenheid voor hen.

Sport is een goede manier om jongeren actief bezig te houden.
Ook bouwt sport de gemeenschapszin op, aangezien er altijd honderden, en soms zelfs over de duizend mensen naar de wedstrijden komen kijken. Ieder club heeft een goed georganiseerde en uitgebreide supportersgroep en sport is een belangrijk onderdeel van het leven in de dorpen.

Er worden twee Eva Demaya competities gespeeld, namelijk een netbalcompetitie voor de meisjes en een voetbalcompetitie voor de jongens. Er is in Malawi een aantal jaar geleden een begin gemaakt met damesbal, maar het Centrum heeft daar nog geen competitie voor georganiseerd.
Participating teams netbal
Dit jaar doen er 86 teams mee aan de voetbal competitie en 52 teams aan de competitie van netbal. Netbal is dit jaar erg populair, er zijn 12 teams meer dan vorig jaar.
Om aan de competitie mee te kunnen doen betalen de teams een kleine registratiebijdrage. De winnaars ontvangen aantrekkelijke prijzen maar ook de onderaan geëindigde teams krijgen een troostprijs.

Namens alle deelnemende voetbal- en netbal teams, worden alle (indirecte) sponsoren en van harte bedankt voor het financieel mogelijk maken van deze competitie.

Meer foto’s van sportcompetities zijn te zien in het fotoboek.