Sportcompetities weer van start

Op zondag 14 juni is de jaarlijkse sportcompetitie weer van start gegaan. De deelnemers en vele toeschouwers waren enthousiast over de eerste voetbalwedstrijd.EDC voetbal juni 2015 (8)

De competitie voor zowel voetbal als netbal is onderverdeeld in 4 regio´s. In iedere regio doen rond de 20 voetbalteams en rond de 15 netbalteams mee, wat op een totaal van ongeveer 140 teams uitkomt! Ieder team betaalt een klein bedrag aan inschrijfgeld om te zorgen dat de teams de competitie serieus nemen.

Dit jaar zijn 8 scheidrechters opgeleid door FAM (Football Association of Malawi). Dit is een goede ontwikkeling, omdat er in het verleden wel eens ongeregeldheden waren, als gevolg van omstreden beslissingen door de scheidrechter, althans in de ogen van de felle spelers en fanatieke supporters. De scheidsrechter heeft de belangrijke taak om de wedstrijd goed en eerlijk te laten verlopen.
EDC netball juni 2015 (8) De fotos laten een voetbal- en netbalwedstrijd in Luviri zien, op zaterdag 27 juni. Daar speelden de Eva Demaya teams tegen de Bembe teams, zowel met voetbal als met netbal. Vanuit de juiste positie, konden toeschouwers beide wedstrijden tegelijk volgen…

Eva Demaya is sponsor en organisator van de competitie. Bijdragen in de kosten van de organisatie zijn altijd welkom.