Kliniek en Kraamkliniek

Het werk in zowel de kliniek als de kraamkliniek verloopt voorspoedig. Op 4 oktober hadden we een klein recordje – op die ene dag hadden we vier bevallingen! Het totaal aantal bevallingen per maand is gemiddeld 14; we blijven ons inzetten om meer vrouwen in de kraamkliniek te laten bevallen. We werken er hard aan om de drempel rondom het testen van zwangere vrouwen op HIV te verlagen.

Klamboes
Vanuit een overheidsprogramma hebben we 50 klamboes of muskietennetten gedoneerd gekregen. Deze klamboes zijn bestemd voor vrouwen die in de kraamkliniek komen bevallen, vrouwen die voor de eerste keer naar de zwangerschapscontrole komen of moeders die voor het eerst hun kind laten vaccineren. Het uitdelen van klamboes is een uitgebreid programma dat in alle gezondheidscentra (klinieken en ziekenhuizen) van de overheid uitgevoerd wordt. Dit programma wordt gefinancierd door USAID en Unicef.
Hopelijk zullen de klamboes ertoe bijdragen dat de zwangere vrouwen toch naar de zwangerschapscontrole komen en eveneens in de kraamkliniek komen bevallen.