Kleuterschool geeft kinderen voorsprong

Op het eva Demaya centrum is een kleine kleuterschool. Kinderen van twee tot vijf jaar komen iedere ochtend naar de kleuterschool toe en ontvangt er opvang, voeding en onderwijs. Vooral het gedeelte voeding is heel belangrijk omdat er veel families zijn waar men niet ontbijt. Op de kleuterschool ontvangen zij wel voeding in de ochtend.
Naast voeding, leren de kinderen al veel op de kleuterschool. Ze krijgen een introductie in de Engelse taal, thuis spreken zij vaak alleen de lokale taal, en ze leren op een zeer natuurlijke en eenvoudige wijze er mee om te gaan. De kleuters die op het Eva Demaya centrum naar de kleuterschool zijn geweest hebben een duidelijke voorsprong op de overige kinderen wanneer zij naar de eerste groep van de basisschool gaan. De kinderen leren het alfabet, kennen enkele Engelse liedjes, kunnen tellen, kennen de kleuren en vormen. Dagen en maanden, kunnen zichzelf introduceren in het Engels en zo voorts.

Kleuterklas in uniform
Kleuterklas in uniform
Het belangrijkste is nog wel dat de kinderen met een groot plezier naar school gaan, veel leren en dit ook leuk vinden. Veel andere kinderen treffen het slechter, ongeïnteresseerde onderwijzers maken het dat kinderen het ook niet interessant vinden en hierdoor snel opgeven of soms zelfs de basisschool niet eens afmaken. Sinds kort heeft een deel van de kleuters op het centrum een uniform. Dit was een idee van de ouders en van de onderwijzers, op de basisschool is een uniform ook verplicht (naar het Britse schoolsysteem). Het staat erg vrolijk alle kinderen in het zelfde geheel van groen en geel.