Jacqueline verkiesbaar voor het Malawische parlement

Het nieuwe jaar wordt voor Jacqueline Kouwenhoven een belangrijk jaar. Jacqueline zal zich als onafhankelijk parlementslid verkiesbaar stellen voor de Malawische parlementsverkiezingen van 20 mei 2014. Om dat te kunnen doen heeft ze onlangs het Malawische staatsburgerschap ontvangen.

Malawi hanteert het Britse kiessysteem, waarbij parlementsleden gekozen worden per kiesdistrict. Bij toeval is het zo dat het werkgebied van het Centrum overeenkomt met het kiesdistrict Rumphi-West, een gebied met naar schatting zeventigduizend mensen. De bevolking van dit gebied heeft aan Jacqueline gevraagd hen te vertegenwoordigen in het parlement van Malawi.
Jacqueline heeft lang nagedacht over dit verzoek om parlementslid te worden, naast haar werk voor het Centrum. Uiteindelijk heeft ze besloten om als onafhankelijke kandidaat mee te doen aan de parlementsverkiezingen op 20 mei aanstaande.

Een onafhankelijk parlementslid is niet betrokken bij partijpolitiek, zit in de oppositie en maakt geen onderdeel uit van de regering. Het is natuurlijk wel mogelijk de regering te steunen wanneer dit vanuit de overwegingen van het onafhankelijke parlementslid in het belang is van de mensen van Rumphi-West die zij vertegenwoordigt of het gehele land.

Het ligt in de verwachting dat vanuit deze ontwikkelingen zowel Jacqueline als het Eva Demaya Centrum in het nieuws zullen komen en meer bekendheid en nog meer steun zullen krijgen.