Extra voedselhulp nodig door locale droogte

In maart dit jaar stopte plotseling de regen hier in het gebied rondom het Eva Demaya Centrum. Door de droogte kreeg de maïs dat op de velden stond te groeien geen kans om te rijpen. Veel mensen hebben hierdoor dit jaar een slechte oogst gehad. Nu al zien veel mensen zich geconfronteerd met het feit dat ze te weinig maïs hebben om hun familie te voeden. Iedereen probeert op alle mogelijke manieren aan geld te komen om toch maar wat maïs te kunnen kopen. Normaal gesproken doet de overheid wat zij kan om de situatie te verbeteren en ook voedselorganisaties bieden een helpende hand. De droogte hier is dit jaar echter beperkt tot een relatief klein gebied en dan wordt er weinig hulp van buitenaf geboden. En zonder hulp zal er binnenkort door een groot aantal mensen honger geleden worden.

Vooral kinderen lijden onder het voedseltekort en het is werkelijk hartverscheurend om hen stilletjes op de grond te zien zitten met een lege blik in hun ogen. Ook de ouderen en zieke mensen zijn ernstig getroffen door het voedseltekort. Indien zij geen hulp geboden krijgen, is het voedseltekort voor sommige van hen fataal.

Vanuit het centrum bieden wij een helpende hand in de vorm van voedselpakketten.Voor 5 euro wordt een familie van vijf gedurende twee weken geholpen. Ernstige zieken, chronische patiënten, ondervoede kinderen en verzwakte ouderen krijgen in de kliniek een voedselpakket met maïs-, soya- en pindameel. Hiermee kunnen zij een voedzame pap kopen. Ook tijdens de buitenposten polikliniek in de gemeenschap distribueren we voedselpakketten. Door deze vorm van hulp wordt het voor velen mogelijk gemaakt de honger periode te overleven!