10 Jaar beroepsopleidingen

Eind 2014 is voor het 10de achtereenvolgende jaar de beroepsopleiding voor de weesjongeren afgesloten met een feestelijke diploma-uitreiking.
Opnieuw zijn tien jongeren, die door het verlies van hun ouders ook geen toekomstperspectief hadden, opgeleid in verschillende beroepen: vier jonge vrouwen zijn opgeleid tot kleermaakster, twee jongeren tot timmermannen, twee tot tinsmid en twee jonge mannen hebben zich bekwaamd in fietsen maken.
Graduation 2014 (18)De opleiding tot kleermaakster en timmerman duurde zes maanden, de andere twee opleidingen duren drie maanden. Tijdens de training leren de studenten alles wat nodig is om hun beroep zelfstandig uit te oefenen en een bedrijfje op te zetten. Daartoe krijgen ze les in business management en wordt algemene onderwerpen zoals hygiëne, AIDS preventie en geboortebeperking. Graduation 2014 (29)

Na de opleiding ontvangen de jongeren gereedschappen en materialen die nodig zijn om hun beroep uit te kunnen oefenen en een goede start te maken. Na hun opleiding gaan de jongeren terug naar hun eigen dorp waar zij een eigen leven kunnen opbouwen en economisch onafhankelijk kunnen worden. De dorpsbewoners kunnen op hun beurt profiteren van de diensten die de kleermaaksters, timmerman, tinsmid of fietsenmaker aanbiedt.

In totaal heeft het centrum in die 10 jaar nu 100 jongeren een beroepsopleiding met toekomstperspectief geboden en Eva Demaya hoopt dat met uw steun de komende jaren voort te kunnen zetten.