Beroepsopleidingen 2019

Eind november was de feestelijke diplomauitreiking aan de studenten van de beroepopleidingen.
Slechts 8 studenten dit jaar, omdat 2 dames helaas de opleiding voor kleding maken voortijdig moesten verlaten (een wegens ziekte en een wegens oneerlijk gedrag). Naast kleding maken was er dit jaar alleen nog de opleiding fietsen maken, deze werd aan in totaal 6 jongeren gegeven.

 
 
 
 
Elk jaar worden door het Eva Demaya centrum beroepsopleidingen verzorgd voor jongeren die om verschillende redenen een achterstand hebben opgelopen op het gebied van onderwijs. Door hun tekort aan opleiding en hun persoonlijke omstandigheden is de kans groot dat ze ten prooi vallen aan langdurige armoede en problemen die daaruit voort komen. Door de jongeren een beroep te leren, wordt hen de kans geboden om op eigen kracht een redelijk inkomen te verdienen in hun eigen buurt.

 
 
Het succes van de beroepsopleiding wordt mede bepaald doordat de jongeren ook les krijgen in bedrijfsmanagement. Gedurende een heel week wordt er intensief onderwezen in de aspecten van het runnen van een eigen bedrijf.
Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan het succes van de opleiding is de basisuitrusting die de studenten na het afronden van de opleiding meekrijgen en waarmee zij direct aan de slag kunnen om daadwerkelijk hun nieuwe beroep uit te gaan oefenen in hun dorpsgemeenschap.

Dit jaar ontbraken de opleidingen voor het smeden van tin en die voor timmerman. Het is de bedoeling dat deze volgend jaar weer gegeven zullen worden. Dan zullen ook 2 extra studenten voor kleding maken worden geselecteerd.