Fantatische wandeldag Eva Demaya

De achtste editie van de Eva Demaya wandeldag in het Westland was weer een fantastische happening. De goed georganiseerde wandeling met start- en eindpunt in de toepasselijke ambiance van de kas van tropische plantenkweker Fachjan in Honselersdijk had alleen te kampen met grijs en regenachtig weer, waardoor minder mensen aan de start verschenen.

De wandelaars konden kiezen uit 4 verschillende afstanden, 6, 12, 18 en 24 km. De eerste lopers voor de lange afstanden meldden zich traditiegetrouw reeds voor de officiële start van de inschrijving en om 9.00 uur waren al groepjes wandelaars onderweg. De deelnemers kregen bij inschrijving een uitgebreide routebeschrijving mee maar de tocht was zeer goed te lopen op basis van de gemarkeerde pijlen.
De wandelaars konden langs de routes op verschillende locaties even bijkomen en een kop koffie of thee drinken met een heerlijke koek. Na het wandelen werd in de plantenkas van Fachjan gezellig nagepraat.
Eva Demaya wandeltocht 2015
In totaal zijn voor de verschillende wandelingen 322 deelnemers van start gegaan die samen 5254 kilometer gelopen hebben. Daarmee werd de volledige afstand naar Rumphi-west van 7505 km, waar de organisatoren op hadden ingezet, niet gehaald, maar volgend jaar is er een nieuwe kans!

Door de bijdragen van sponsoren en vrijwilligers kunnen de kosten voor het organiseren van de wandeltocht laag worden gehouden en kan een groot deel van de opbrengst ten goede komen aan het Eva Demaya Centrum in Malawi.
Met dank aan de sponsoren:
sponsoren